Turprat

Turprat

Denne bloggen

inneholder betraktninger, observasjoner, refleksjoner og meninger om mangt - som ikke naturlig faller inn under tur- eller stedsbeskrivelsene. Med andre ord: turliv.no sitt Speaker's Corner.

Tilbake til turliv.no

Digital sårbarhet

Kort sagtPosted by Bent Svinnung Thu, September 06, 2007 10:31

I går ettermiddag var jeg stormåse. Et begrep en foreleser på et "bli effektiv"-kurs på gammeljobben for mange år sida brukte om tidssløserne. De hvileløse, giddasløse som sklir fra kontor til kontor med halvlunken kaffekopp - på jakt etter den gode mainnskit-samtalen: Etter å kunne slå ihjel noen minutter verdifull arbeidstid - og samtidig sørge for at andre heller ikke får gjort noe av verdi.

Men grunnen - denne gangen - var ikke generell arbeidsskyhet, men det faktum at nettet var nede. Helt og komplett. Siste status fra datafolkan ga ingen håp om snarlig bedring: "Brudd i primærforbindelsen skyldes fiberbrudd i Saltdalen nær Røkland stasjon. Det er folk på stedet, men de har ikke klart å estimere når ting er oppe igjen. Brudd i sekundærforbindelsen skyldes togavsporing i Sverige som har ført til fiberbrudd. Heller ikke her vet vi når ting kommer opp igjen." Med andre ord: Loven om tingene iboende faenskap. En katastrofe kommer sjelden aleine.

Landet var med andre ord delt i to. Og det meste av det jeg trengte av arbeidsverktøy på nett så ut til å befinne seg på gæærnesida. Som folk fra Gjøvik. (Sjøl er jeg fra Hamar.... No big surprise?) Det eneste som fremdeles snurra rundt var lokalt nett og servere - mens alt som kjøres/driftes "sentralt" tydeligvis hadde postnummer lavere enn 6000. Heller ingen stor overraskelse. Det er bare ikke - til vanlig - så skrikanes tydelig.

Derfor var jeg stormåse - på jakt etter "mat". Alle de avklaringspratene jeg skulle ha tatt for uker siden, alle de personlige frammøtene som har en tendens til å havne nederst på arbeidslista - eller drukne i den digitale elva som stadig vekk truer med å rive beina vekk under meg, fylle opp all arbeidstid - og fritid. Med døde linjer og null kontakt med omverdenen var det plutselig "lediggang er roten til en masse kreativitet" som gjalt.

Jeg tok meg isteden en tur med bikkja etter jobb - og sjekka bare innom nettet med mellomrom for å se om floken løste seg. Først på morrakvisten i dag var forbindelse gjenopprettet...

Avhengighet?

  • Comments(0)//turprat.turliv.no/#post2