Turprat

Turprat

Denne bloggen

inneholder betraktninger, observasjoner, refleksjoner og meninger om mangt - som ikke naturlig faller inn under tur- eller stedsbeskrivelsene. Med andre ord: turliv.no sitt Speaker's Corner.

Tilbake til turliv.no

Dum, dummere domenehotell?

Kort sagtPosted by Bent Svinnung Thu, September 06, 2007 10:21

Det begynte med at start.no la reklamebanner på alle nettsidene mine i forrige måned. Dvs. nesten alle. Online.no-sidene slapp unna, mens alle småkontoene jeg har sjonglert med hos start.no de siste årene plutselig var fulle av autogenerert kode som det var umulig å bli kvitt. Uansatt hva jeg gjorde, fulgte en hvit ekstrabar med grønn logo og søkeknapp med. Ikke akkurat lekkert på mine blå bakgrunnsfarge-sider.

Som supporten deres så vakkert svarte: "Hjemmesidene på Start.no er og har alltid vært en gratis tjeneste for våre brukere. Til tross for at det er vesentlige kostnader knyttet til å ha en slik tjeneste, har vi ønsket å la det være en del av vårt totale tilbud til alle Start.no-medlemmer. De fleste andre hjemmesideaktørene i Norge har lagt ned sine tjenester for flere år siden. Vi ønsker fortsatt å beholde tjenesten, men er nå nødt til å ta noen enkle grep for å knytte tjenesten sterkere til Start.no og våre øvrige tilbud. Nå er det også mulig å få mer informasjon om hjemmesidene og kontaktinfo til Start.no, som flere har savnet tidligere. Derfor den nye "baren" øverst på alle hjemmesidene, som vi nå gradvis innfører. Alternativet var å legge ned tjenesten. Det er forståelig at ikke alle er glade for den nye baren på hjemmesidene, og vi beklager derfor de ulempene det måtte medføre. Samtidig ber vi om forståelse for at vi må gjøre dette for å beholde gratistilbudet for våre brukere. Ønsker deg en fin dag videre og en god helg! Med vennlig hilsen Sylvie, Start Support".

Phu... må trekke pusten her.... Anyway: Resultatet av dette ufrivillige design-tilskuddet var at jeg begynte å scanne markedet etter billige domenehotell. For å slippe unna reklame, tidsødende sjonglering med kontoer, lenkeråte, traversering av FTP-kontoer osv. Og hvor begynner du? Jo, med et søk på nett - etter 'billig webhotell'.

Jeg er en enkel sjel, så jeg sjekka ut en av de aller første treffene, Hostean. Og fant at det passa meg: Mye lagringsplass for en billig penge, grei teknologisk plattform og - i følge velsmurte reklametekster - kjapp og stabil. Det tok bare sekunder før kredittkortet var belastet, flytting av domene bestilt, sidene ftp-a over og nødvendige redirecter lagt inn. So far so good.

Men det tok ikke lang tid før ting begynte å butte: Plutselig kunne sider gå i heng, sjøl små bilder på noen fattige Kb gikk til timeout - og en sammenlikning av lastehastighet hos Online og Hostean var nærmest katastrofal: En mellomstor html-side på drøye 600Kb tok ni - 9! - ganger lenger tid å laste hos nyleverandøren. Samtidig som flyttinga av domenet mitt hang seg opp. Ikke engang etter snaue tre uker og to purringer hadde det skjedd noe.

Tålmodigheten min var slutt. Jeg scanna markedet på nytt - og gikk grundigere til verks denne gangen. Resultatet ble konto hos one.no, domenet flytta og alle sider overført i løpet av et snaut døgn - samt denne bloggen. Som fulgte med kontoen. Så får vi - på sikt - se om det var en ulempe eller en fordel. For meg? For deg? - Jeg har i alle fall fått en plass å legge alle betraktningene som ikke har noe med turliv å gjøre, men som er mer for øyeblikksskisser å regne. Eller kommentarer.

Hvordan eskapaden med Hostean endte? I midten av oktober hadde jeg fått tilbake alle utlegg. Og vel så. Grunnbeløpet ble for sikkerhets skyld betalt ut to ganger, slik at jeg måtte returnere deler av refusjonen. Sjelden begivenhet - som viser at leverandøren holdt ord. Ikke verst!

  • Comments(2)//turprat.turliv.no/#post1